Прес-конференція
начальника Головного управління Держсанепідслужби у Чернівецькій області, головного державного санітарного лікаря Чернівецької області
 Гопко Н.В.

___10.02.2015 в приміщенні Чернівецької обласної державної адміністрації відбулась прес-конференція начальника Головного управління Держсанепідслужби у Чернівецькій області, головного державного санітарного лікаря Чернівецької області Гопко Наталії Василівни про стан санітарно-епідемічної ситуації в області.
___За повідомленням Наталії Гопко, станом на 10.02.2015, епідемічна ситуація на території Чернівецької області стабільна, утримується під постійним контролем Головного управління Держсанепідслужби у Чернівецькій області.
___За січень 2015 року рівень загальної інфекційної захворюваності не перевищує середні багаторічні показники, не зареєстровано випадків захворювань на черевний тиф, поліомієліт, кір, дифтерію, правець, малярію, рикетсіозів.
___Захворюваність з гострих респіраторних вірусних інфекцій на всіх адміністративних територіях області є неепідемічною (нижче епідемічного порогу на 63,4%). З початку епідемічного сезону 2014-2015 років з приводу гострих респіраторних вірусних захворювань за медичною допомогою звернулось 48 533 особи або 5,4% мешканців області. Питома вага дитячого населення до 18 років складає 65,4% (31 734 випадків). Госпіталізовано 2 006 хворого, з них 1 452 - діти до 18 років. Випадків грипу не зареєстровано. З  метою запобігання захворюваності на грип щеплено всього 1 958 осіб, в тому числі 1 333 - персонал медичних закладів.
___У 2014 році інфекційна та паразитарна захворюваність в  області (без урахування грипу та гострих респіраторних захворювань) залишилась на рівні 2013 року (-3%), переважна більшість показників якої нижче державних.
___Не зареєстровано випадків черевного та висипного тифів, туляремії, сибірської виразки, лістеріозу, орнітозу, вірусних гарячок, рикетсіозів, поліомієліту, дифтерії, правцю, зберігалася тенденція до подальшого зниження захворюваності на кір, краснуху.
___Нижче рівня попереднього року показники захворюваності туберкульозом органів дихання (на 6%).
___Залишається нижчою, ніж в Україні, інтенсивність епідемічного процесу при гострих кишкових інфекціях.
___Разом з тим, відмічається зростання показників з деяких інфекційних захворювань. Захворюваність на шигельоз зросла з 23 до 32 випадків. Зареєстровано 16 випадків захворювань на кашлюк проти 9 за 2013 рік.
___У 2014 році зареєстровано 17 випадків захворювання на лептоспіроз проти 3 в 2013 році. Захворювання реєструвалось у м.Чернівці та всіх районах, крім Путильського та Сокирянського району.
___Зареєстровано 16 випадків  хвороби Лайма за рахунок населення Вижницького, Глибоцького, Сторожинецького районів та м.Чернівці.
___На рівні 2013 року показники захворюваності епідемічним паротитом, гострим гепатитом А, менінгококовою інфекцією.
     Під час прес-конференції Наталія Гопко відповіла на чисельні запитання журналістів.

 

 

НАВІГАЦІЯ