Відбулася прес-конференція щодо епідемічної ситуації з гострих респіраторних вірусних захворювань в Чернівецькій області

___Сьогодні, 12 січня, відбулася прес-конференція директора Департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації Оксани Андієць, заступника директора Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Марії Поліщук та начальника Головного управління Держсанепідслужби у Чернівецькій області, головного державного санітарного лікаря Чернівецької області Наталії Гопко, щодо захворюваності на гострі респіраторні захворювання в Чернівецькій області.
__ За підсумками першого тижня 2016 року епідемічний поріг не перевищено.
___Водночас, за результатами моніторингу у період з 8 по 11 січня  відмічалося збільшення кількості звернень мешканців області до лікувально-профілактичних закладів з приводу гострих респіраторних вірусних інфекцій. У  зв’язку з цим було прийнято рішення про запровадження щоденного моніторингу захворюваності на гострі респіраторні вірусні захворювання, в тому числі грип.
___З метою попередження виникнення можливих ускладнень епідемічної ситуації з  ГРВІ та грипу, Головним управлінням Держсанепідслужби у Чернівецькій області  постійно здійснюється інформування населення щодо заходів профілактики грипу та ГРВІ. Для координації заходів, спрямованих на попередження епідемічного поширення та локалізації осередків грипу та гострих респіраторних вірусних захворювань, створено оперативний штаб з реагування на ситуацію в складі спеціалістів Головного управління Держсанепідслужби у Чернівецькій області, Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, інших спеціалістів практичної медицини. Рішенням штабу запроваджено щоденний моніторинг відвідування дітей у загальноосвітніх та дошкільних закладах.
___Ситуація знаходиться під постійним контролем санітарно-епідеміологічної служби області.

 

НАВІГАЦІЯ