НАВІГАЦІЯ


Моніторинг якості питної води

У межах проведення моніторингу на території  Чернівецької області  працівниками Державної установи «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» здійснюються лабораторні дослідження з об’єктів навколишнього середовища.
Здійснено дослідження проб води централізованого водопостачання за  період з 18.11. – 24.11.2016 на бактеріологічні показники-16 проб, за фізико-хімічними показниками-16 проб, на паразитологічні показники-15 проб. За результатами лабораторних досліджень виявлено відхилення в 1 пробі за бактеріологічними показниками в Кельменецькому районі.
Також досліджено 111 проб води з криниць на фізико-хімічні показники, 94 проби на бактеріологічні показники та 92 проби на паразитологічні показники. За результатами лабораторних досліджень виявлено відхилення за фізико-хімічними показниками  в 3 пробах: 1 проба в Новоселицькому районі  та 2 проби  в м. Чернівці. Також виявлено відхилення в 2 пробах за бактеріологічними показниками: 1 проба в Новоселицькому районі, та 1 проба  в Сторожинецькому  районі.

         
За результатами досліджень надаються пропозиції,  зокрема щодо очищення та дезінфекції криниць. Пропонуються контрольні дослідження.