Рекомендації
щодо проведення профілактичних, протиепідемічних та дезінфекційних заходів на підприємствах, закладах та установах на період епідемічного підйому захворюваності грипом та гострими респіраторними інфекціями

Підприємства, заклади та установи незалежно від форм власності в період епідемічного підйому захворюваності на грип та ГРІ повинні:

1) дотримуватись санітарно-гігієнічних вимог до регламентованого мікроклімату та режиму провітрювання приміщень, вологого прибирання з використанням засобів дезінфекції, що дозволені законодавством до застосування;
2) забезпечити тимчасове відсторонення від роботи працівників у разі появи симптомів грипу та ГРІ їх медичним працівником (в разі відсутності - медичним працівником закладу за територіальним принципом), встановлення медичного спостереження за особами, які перебували в контакті, протягом 7 днів;
3) проводити неспецифічну профілактику грипу та ГРІ;
4) забезпечити працівників, безпосередньо зайнятих обслуговуванням населення, засобами індивідуального захисту органів дихання із заміною їх кожні 4 години;
5) забезпечити працівників милом або антисептиками для дотримання ними правил особистої гігієни;
6) забезпечити наявність у загальнодоступних місцях (на інформаційних стендах, табло тощо) інформації, пам’яток з профілактики грипу та ГРІ.

На підприємствах різних галузей промисловості:

забезпечення осіб, які працюють на відкритому повітрі, теплим одягом, приміщеннями для обігріву та харчування;

На підприємствах усіх видів транспорту:

- недопущення виходу на лінію транспорту з несправною опалювальною системою;

- організація проведення вологого прибирання пасажирського транспорту після закінчення робочої зміни з використанням засобів дезінфекції, що дозволені законодавством до застосування;

На підприємствах торгівлі, громадського харчування та в організаціях сфери обслуговування населення:

- проведення профілактичних дезінфекційних заходів.

 

 

НАВІГАЦІЯ