Оновлена оперативна інформація про спалах сальмонельозу
станом на 14-00 29.07.2016

Державною установою «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» було отримано екстрені повідомлення про 37 випадків гострих кишкових інфекцій, серед яких 5 дітей. Було госпіталізовано 30 осіб, в тому числі 5 у дітей. Отримували амбулаторне лікування – 7 осіб.
Госпіталізація була проведена в обласну клінічну лікарню – 5 хворих; в обласну дитячу клінічну лікарню – 3 хворих (в тому числі мати госпіталізованої дитини); у Вижницьку ЦРЛ (м.Вашківці) –  20 дорослих та 3 дітей.
Станом на 14-00 29.07.2016 виписано 27 осіб, продовжують знаходитись на стаціонарному лікуванні 3 хворих. Стан виписки з стаціонарів: м.Вашківці - виписано 22, лишається в стаціонарі 1 дитина. З ОДКЛ виписано 2, продовжує лікуватись – 1. В ОКЛ 1 хворий продовжує лікуватись.
За результатами мікробіологічних обстежень у 8 хворих виділено Сальмонелу ентерітідіс; у 12 хворих Протей вульгаріс; у 4 хворих Стафілок золотистий. У решти хворих патогенної мікрофлори не виділено.
За результатами проведеного бактеріологічного обстеження працівників закладу, патогенної мікрофлори кишкової групи не виявлено.
З 20 змивів, відібраних з інвентарю на харчоблоці, в 4-ох виділено бактерії групи кишкової палички (БГКП).
Питна вода відповідає гігієнічним нормативам.

 

 

 

НАВІГАЦІЯ