Головним управлінням Держсанепідслужби у
Чернівецькій області прийнято участь в семінарі-інструктажі

для медичних працівників оздоровчих таборів

 

На виконання наказу МОЗ України від 07.05.2013 №365 «Про організацію медичного забезпечення відпочинку та оздоровлення дітей влітку 2013 року» у лекційному залі Чернівецького обласного центру служби крові 31.05.2013 проведено семінар-інструктаж для медичних працівників оздоровчих таборів краю. На семінар були запрошені лікарі, медичні сестри оздоровчих таборів, представник обласного центру «Здоров’я», обласного лікарсько-фізкультурного диспансеру.
На заході виступив начальник управління організації державного санітарно-епідеміологічного нагляду Головного управління Держсанепідслужби у Чернівецькій області Юрій Падурару.
Зі слів Юрія Олексійовича, – «Головним завданням є забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя під час літнього оздоровлення та відпочинку дітей, попередження спалахів гострих кишкових інфекцій і харчових отруєнь». До медичних працівників закладів оздоровлення та відпочинку доведено їх основні завдання, а саме: здійснення дієвого контролю за роботою харчоблоків, організацією харчування, дотриманням температурного режиму в приміщеннях закладів оздоровлення дітей тощо.
Як повідомив Юрій Олексійович в області планується розпочати роботу 403 пришкільні табори з денним перебуванням, 37 таборів праці і відпочинку, 14 позаміських оздоровчих закладів.

 

НАВІГАЦІЯ