Інформація щодо обстеження  Чернівецької спеціалізованої школи «Освітні ресурси та технологічний тренінг» I-III ступеня № 41 з вивченням єврейського етнокультурного компонента

24 жовтня 2016 року Державною установою «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України», на клопотання директора Чернівецької спеціалізованої школи «Освітні ресурси та технологічний тренінг» I-III ступеня № 41 з вивченням єврейського етнокультурного компонента, проведено обстеження навчального закладу. Підставою для звернення  стала інформація, отримана директором школи щодо випадків  захворювань серед учнів установи.

Станом на 9-00 24.10.2016 екстрених повідомлень з лікувально-профілактичних закладів  про випадки захворювання серед учнів  ЗОЗ № 41 не надходило. За інформацією закладів охорони здоров'я, звернень за медичною допомогою зафіксовано не було. 
Разом з тим, враховуючи наявну інформацію, Державною установою «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України» здійснено обстеження харчоблоку школи, відібрано зразки води на санітарно-хімічне, бактеріологічне, вірусологічне дослідження, наявні харчові продукти та сировину для бактеріологічного, вірусологічного досліджень,  вогнищеві змиви, добові зразки страв. Також організовано лабораторне обстеження персоналу харчоблоку, частини педагогічного колективу на носійство патогенної мікрофлори кишкової групи та вірусоносійство.  Наразі лабораторні дослідження  тривають. 

Рішенням директора навчального закладу з 24.10.2016 харчування школярів тимчасово призупинено.

В епідеміологічному розслідуванні приймають участь працівники управління Держпродспоживслужби у місті Чернівцях.

Міською дитячою поліклінікою здійснюється патронаж з метою активного виявлення захворілих дітей.

Станом на 18-00 25.10.2016 до Державної установи «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України» надійшли екстрені повідомлення про реєстрацію гострих кишкових інфекцій у 2-х  учнів школи та 1 -  про випадок харчової токсикоінфекції у  вчителя цього закладу.

 

 

НАВІГАЦІЯ