Інформація щодо спалаху  гострих кишкових інфекцій  в Чернівецькій спеціалізованій школі  «Освітні ресурси та технологічний тренінг» I-III ступеня № 41 з вивченням єврейського етнокультурного компонента

Перше екстрене повідомлення про реєстрацію гострих кишкових інфекцій серед учнів навчального закладу до Державної установи «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України» (далі – Лабораторний центр) надійшло 24 жовтня 2016 року в другій половині дня, в подальшому - по 1 екстреному повідомленню щоденно. Всього, станом на 1000 28.10.2016 в Лабораторному центрі зареєстровано 4 екстрених повідомлення на учнів школи та 1 на вчителя цього ж закладу.

Працюючи на попередження ускладнення ситуації, 24 жовтня 2016 року директор ЗОШ № 41 звернулась з письмовим клопотанням до Лабораторного центру щодо проведення обстеження в закладі (підставою  стала інформація, отримана керівником школи щодо випадків  захворювань серед учнів).

Одночасно, станом на 900 24.10.2016 екстрених повідомлень з лікувально-профілактичних закладів  про випадки захворювання серед учнів  освітнього закладу не надходило. За інформацією закладів охорони здоров'я, звернень за медичною допомогою зафіксовано не було.

В оперативному порядку група,  в складі працівників Лабораторного центру та спеціаліста управління Держпродспоживслужби у місті Чернівцях, вийшла на обстеження школи, в ході якого  здійснено обстеження харчоблоку, відібрано зразки води на санітарно-хімічне, бактеріологічне, вірусологічне дослідження, наявні харчові продукти та сировину для бактеріологічного, вірусологічного досліджень,  вогнищеві змиви, добові зразки страв. Також організовано лабораторне обстеження персоналу харчоблоку, частини педагогічного колективу на носійство патогенної мікрофлори кишкової групи, патогенного стафілококу та вірусоносійство.

За результатами проведених лабораторних досліджень встановлено, що відібрані зразки води відповідають вимогам санітарних норм.  Не зареєстровано патогенної мікрофлори у зразках відібраної сировини. Також підтверджена відсутність антигенів рота та аденовірусів в овочах. Носіїв патогенної мікрофлори кишкової групи серед персоналу харчоблоку та обстежених вчителів не виявлено. Лабораторні дослідження  продовжуються. 

Рішенням директора навчального закладу з 24.10.2016 харчування школярів тимчасово призупинено.

Міською дитячою поліклінікою здійснюється патронаж з метою активного виявлення захворілих дітей.

Профілактичні та протиепідемічні заходи тривають.

 

 

НАВІГАЦІЯ