Результати моніторингових досліджень факторів навколишнього середовища у закладах соціального захисту області за 9 місяців 2017 року

Державною установою «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України»  впродовж  9 місяців 2017 року               здійснено планові  моніторингові дослідження факторів навколишнього середовища у 9 закладах соціального захисту   області.

При цьому досліджено 14 проб води джерел водопостачання та 4 проби кип’яченої води, призначеної для забезпечення питного режиму пацієнтів. У 3-х пробах води, відібраних із джерел водопостачання  у закладах Сокирянського, Сторожинецького та Новоселицького районів,  встановлено невідповідність нормативам  за бактеріологічними показниками.

Відібрано для бактеріологічних досліджень  192 санітарно-гігієнічних змиви, у 9  випадках виявлено бактерії групи кишкової палички.

Також відібрано 90 змивів з овочів та фруктів на кишковий ієрсиніоз та псевдотуберкульоз. За результатами проведених лабораторних досліджень збудник кишкового ієрсиніозу у відібраних зразках не виділено.

Ступінь забруднення об’єктів внутрішнього середовища закладів соціального захисту збудниками паразитарних захворювань в цілому по області склав  3,47 %.

При  проведенні  замірів освітленості, параметрів мікроклімату, вимірювань рівнів еквівалентної  рівноважної об’ємної активності (ЕРОА) радону-222 у повітрі приміщень перевищень не встановлено.

Проведені моніторингові обстеження  дали змогу  виявити ризики впливу навколишнього середовища на стан здоров'я незахищених верств населення та своєчасно запроваджувати комплекс санітарно-гігієнічних заходів, спрямованих на запобігання поширенню інфекційних та неінфекційних хвороб.

 

 

НАВІГАЦІЯ