Щодо випадків захворювань на кишкові інфекції у Чернівецькій області

Сокирянський районний  інтернет-ресурс 04.07.2017 інформував про масові випадки гострих кишкових інфекцій у Сокирянському районі Чернівецької області.

З метою всебічної оцінки ситуації, відповідно до статей 36, 37 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» та статті 30 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» Державною установою «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» та Департаментом охорони здоров’я Чернівецької обласної державної адміністрації створено робочу групу у складі головних спеціалістів Департаменту охорони здоров’я Чернівецької обласної державної адміністрації, керівництва Державної установи «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» та провідних спеціалістів Головного управління Держпродспоживслужби у Чернівецькій області.

За результатами вивчення медичної документації з’ясовано, що за останній місяць з приводу гострих кишкових інфекцій за амбулаторною допомогою в лікувально-профілактичні заклади району звернулось 165 хворих. В епіданамнезі хворі не зазначали об'єднуючого місця  інфікування, фактору передачі інфекції.

На стаціонарному лікуванні в інфекційному відділенні Сокирянської центральної районної лікарні станом на 05.07.2017 знаходиться 24 хворих, з них 11 дітей. Найбільша кількість госпіталізованих – 19, з яких 10 – діти, припадає на період з 03.07.2017 по 05.07.2017. За результатами епідеміологічного обстеження, хворіють мешканці міста Сокиряни, м.Новодністровськ, сіл  Коболчин, Вашківці, Волошкове, Олексіївка. За результатами бактеріологічного обстеження хворих виділялись умовно-патогенні мікроорганізми (стафілокок, цитробактер, ентеропатогенна кишкова паличка, клебсієла, протей).

В ході розслідування 05.07.2017 встановлено, що значна частина захворілих жителів м.Сокиряни проживають в частині населеного пункту, що підключений до централізованого водопостачання.
Наразі тривають додаткові лабораторні дослідження клінічного матеріалу від хворих, зразків води з домашніх вогнищ та об’єктів водопостачання як централізованого, так і децентралізованого. Попередні результати очікуються 06.07.2017.
Етіологічний фактор, джерело збудника інфекції та обставини, що сприяли виникненню спалаху, встановлюються.

Ситуація знаходиться на контролі МОЗ України.

 

 

 

 

НАВІГАЦІЯ