Впродовж 03-04.10.2016 до Державної установи «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» надійшли термінові повідомлення про звернення 25 хворих з ознаками харчової токсикоінфекції (підвищення температури тіла, нудота, блювота, пронос), які 01-02.10.2016 вживали страви на весіллях в закладі ресторанного господарства с. Дубівці  Кіцманського району Чернівецької області.

Серед осіб, які були на весіллі 01.10.2016 госпіталізовано в обласну клінічну лікарню 3 дорослих з діагнозом: Харчова токсикоінфекція.

Серед осіб, які були на весіллі 02.10.2016 захворіли 22 особи, в тому числі 1 дитина. Госпіталізовано в Кіцманську ЦРЛ 12 дорослих та 1 дитина.

Станом на 1400 годину 04.10.2016 всього на стаціонарному лікуванні перебуває 15 дорослих та 1 дитина. Інші хворі від госпіталізації відмовились та отримують відповідне амбулаторне лікування.

З метою встановлення причин виникнення, факторів передачі, визначення меж та масштабів поширення спалаху Державною установою «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» невідкладно було розпочато епідеміологічне розслідування випадків гострих кишкових інфекцій.

В епідеміологічному розслідуванні приймають участь працівники Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області.

Проведення профілактичних та протиепідемічних заходів продовжується.

Ситуація знаходиться під контролем Державної установи «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України».

 

 

 

НАВІГАЦІЯ