Оперативна інформація про випадки гострих кишкових інфекцій серед вихованців дитячого навчального закладу №38 в м.Чернівці
(станом на 16-00 31.07.2015)

___Всього станом на 16-00 31.07.2015 року зареєстровано 11 випадків захворювання, з них 9 дітей госпіталізовано в кишкове інфекційне відділення обласної дитячої клінічної лікарні м.Чернівці, 2 лікуються амбулаторно (відмовились від госпіталізації). У двох хворих дітей висіяно Salmonella enteritidis. Двоє дітей виписано з стаціонару із заключними діагнозами: функціональна диспепсія та гострий гастроентероколіт невстановленої етіології.
___Працівниками Головного управління Держсанепідслужби у Чернівецькій області продовжується епідеміологічне обстеження  та проведення профілактичних і протиепідемічних заходів в дошкільному навчальному закладі № 38.
___На момент епідеміологічного обстеження встановлено, що в установі функціонує 13 груп. Випадки захворювання зареєстровані в шести групах різного віку.
___В ході епідеміологічного обстеження відібрано добові проби, харчові продукти, питна вода на бактеріологічне, фізико-хімічне, вірусологічне дослідження. Працівників харчоблоку закладу охоплено бактеріологічним обстеженням на носійство патогенної мікрофлори кишкової групи. Визначено коло контактних осіб, проводиться їх бактеріологічне обстеження та медичне спостереження. Згідно результатам бактеріологічного дослідження водопровідної та кип'яченої води від 31.07.2015 року – вода відповідає санітарно-гігієнічним вимогам.
___Працівниками відділу дезінфектології Державної установи «Чернівецький обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України» проведено заключну дезінфекцію в групах та на  харчоблоці дошкільного навчального закладу № 38 .
___Вивчається ситуація щодо постачальників харчових продуктів в дитячі організовані заклади м. Чернівці. 31.07.2015 проводились спільні з спеціалістами Головного управління ветеринарної медицини в Чернівецькій області перевірки постачальників харчових продуктів в дитячі організовані заклади.
___30.07.2015 на позачерговому засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій розглянуто питання проведення протиепідемічних та профілактичних заходів, прийнято відповідне рішення.
___Голів районних державних адміністрацій, Департамент освіти та науки Чернівецької облдержадміністрації зобов’язано посилити контроль за організацією належного харчування в організованих дитячих закладах.
___Проведення комплексу протиепідемічних та профілактичних заходів триває.
___Про реєстрацію випадків гострих кишкових інфекцій в дитячому навчальному закладі №38, який знаходиться за адресою м. Чернівці, бульвар Героїв Сталінграду, 3, інформовано Прокуратуру Чернівецької області та направлено подання про порушення кримінального провадження по факту вказаного спалаху.
___Прокуратурою Шевченківського району м.Чернівці за фактом госпіталізації дітей розпочато досудове розслідування кримінального провадження за ознаками кримінального правопорушення.
___Ситуація перебуває під контролем Чернівецької обласної державної адміністрації та Державної санітарно-епідеміологічної служби України.

 

 

НАВІГАЦІЯ