Про випадки гострих кишкових інфекцій у осіб,
які харчувалися в кафе «Гурман» м.Чернівці

Впродовж періоду з 5 по 7 вересня 2017 року до Державної установи «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України» надійшли  екстрені повідомлення про звернення за медичною допомогою 6 хворих з ознаками харчової токсикоінфекції та гострого гастроентероколіту, які харчувалися в кафе «Гурман» м. Чернівці. Всіх хворих госпіталізовано до інфекційного відділення ОКУ «Обласна клінічна лікарня».

Для з’ясування причин та обставин виникнення захворювань невідкладно розпочато комплекс протиепідемічних заходів та епідеміологічне розслідування, в якому беруть участь працівники Чернівецького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Чернівецькій області.

В ході епідеміологічного розслідування відібрано зразки питної води для бактеріологічного та вірусологічного дослідження, змиви з кухонного, столового та розділового інвентарю на наявність патогенної та умовно патогенної мікрофлори, проведено бактеріологічне обстеження працівників кухні кафе «Гурман».       

Етіологічний фактор, джерело збудника інфекції та обставини, що сприяли виникненню спалаху, встановлюються.

Проведення комплексу профілактичних, протиепідемічних заходів триває.

Ситуація знаходиться під контролем Державної установи «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України».

 

 

 

НАВІГАЦІЯ