Про випадки гострих кишкових інфекцій
в Селятинській школі-інтернат Путильського району с. Селятин
та в НВК Сокирянського району с. Шебутинці   

Станом на 15 годину 07.09.2017 до Сокирянського районного відділу лабораторних досліджень Державної установи «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України» надійшли екстрені повідомлення про звернення за медичною допомогою до Сокирянської ЦРЛ 4 хворих дітей з ознаками гострого гастроентероколіту, які відвідують НВК в с. Шебутинці. Трьох хворих госпіталізовано до Сокирянської ЦРЛ, одна дитина отримує амбулаторне лікування. За оперативною інформацією, ще 8 дітей, які відвідують даний заклад, звертались за медичною допомогою до АЗПСМ с. Шебутинці.

Впродовж 04-07.09.2017 до Путильського районного лабораторного відділення Державної установи «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України» надійшли екстрені повідомлення про звернення за медичною допомогою 3 хворих з ознаками гострого гастроентероколіту, які навчаються в Селятинській школі-інтернат Путильського району, всі хворі госпіталізовані до Путильської ЦРЛ.

В обох випадках для з’ясування причин та обставин виникнення захворювань невідкладно розпочато комплекс протиепідемічних заходів та епідеміологічне розслідування, в якому беруть участь працівники Головного управління Держпродспоживслужби у Чернівецькій області.
Етіологічний фактор, джерело збудника інфекції та обставини, що сприяли виникненню спалаху, встановлюються.

Проведення комплексу профілактичних, протиепідемічних заходів триває.

Ситуація знаходиться під контролем Державної установи «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України».

 

 

 

НАВІГАЦІЯ