Останній тиждень жовтня - Міжнародний тиждень запобігання отруєнням свинцем

___ВООЗ присвятила 25-31 жовтня 2015 року поширенню інформації, яка покликана припинити використання фарб, що містять свинець.
___Проблематика.
___Отруєнню свинцем можна повністю запобігти, тим не менш, вплив свинцю викликає близько 0,6% глобального тягаря хвороб. Основна частина припадає на регіони, що розвиваються. За оцінками фахівців ВООЗ, вплив свинцю на дітей щорічно призводить приблизно до 600 тис. нових випадків розумової інвалідності дітей.
Незважаючи на широке визнання цієї проблеми і дій, що вживаються багатьма країнами, вплив свинцю, особливо в дитинстві, продовжує викликати велике занепокоєння серед постачальників медичних послуг і працівників охорони здоров'я у всьому світі.
___Одне із основних джерел свинцю - це фарби з високим вмістом свинцю, які досі широкодоступні і використовуються в декоративних цілях в багатьох країнах, незважаючи на наявність хороших замінників, що не містять свинцю. Цей тиждень, на переконання ВООЗ,  надасть можливості для мобілізації політичної і соціальної прихильності для подальшого прогресу.
___Цілі.
___Під час цього тижня Глобальний альянс із припинення використання свинцевмісних фарб проведе заходи для досягнення наступних цілей:
підвищити обізнаність щодо отруєння свинцем;
привертати увагу до зусиль країн і партнерів по запобіганню отруєння дітей свинцем;
стимулювати подальші дії для припинення використання фарб, що містять свинець.
___Тиждень дій є ініціативою Глобального альянсу з припинення використання свинцевмісних фарб. За підтримки партнерів, що входять в цей Альянс, ВООЗ надасть низку матеріалів різними мовами, які можуть бути адаптовані для використання в місцевих кампаніях. Ці матеріали будуть доступні на веб-сторінці, присвяченій цій кампанії на офіційному сайті ВООЗ.

Держсанепідслужба України

 

НАВІГАЦІЯ