Про спалах гострих кишкових інфекцій в оздоровчому закладі «Буковинка» с. Репуженці Заставнівського району Чернівецької області

        

09.03.2019 до Заставнівського районного лабораторного відділення Державної установи «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України» надійшло повідомлення про захворювання 29 дітей та 2 осіб персоналу в Комунальному обласному позашкільному оздоровчому закладі «Буковинка» с. Репуженці Заставнівського району Чернівецької області.
Для з’ясування причин та обставин виникнення захворювань Заставнівським районним лабораторним відділенням Державної установи «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України» невідкладно розпочато комплекс протиепідемічних заходів та епідеміологічне розслідування, в якому беруть участь спеціалісти КУ «Заставнівська центральна районна лікарня» та Заставнівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області.
В ході розслідування встановлено, що за медичною допомогою до КУ «Заставнівська центральна районна лікарня» звернулося 29 дітей різних загонів та різних вікових груп та 2 дорослих – персонал оздоровчого закладу (вихователь, сторож) зі скаргами на нудоту, блювоту, біль в животі. Також встановлено, що у більшості постраждалих симптоми захворювання розвивались у ніч з 8 на 9 червня 2019 року і мали короткотривалий перебіг.
За результатами медичного огляду  хворим встановлено діагноз «Гострий гастроентероколіт? Ротавірусна інфекція?». Всім було надано первинну медичну допомогу.
Із загальної кількості захворілих стаціонарного нагляду потребувало 6 осіб, із них 5 дітей, хворих госпіталізовано до інфекційного відділення КНП «Кіцманська центральна районна лікарня». Стан здоров’я інших хворих покращився в першій половині дня 09.06.2019.
Під час епідеміологічного розслідування для проведення бактеріологічних, вірусологічних, фізико-хімічних лабораторних досліджень відібрано добові проби страв, проби харчових продуктів, проби питної води, змиви з обладнання, посуду, інвентарю на харчоблоці оздоровчого закладу, обстежено персонал кухні, вихователів та всіх хворих.

Станом на 9-00 10.06.2019 нових випадків захворювань гострими кишковими інфекціями в оздоровчому закладі не зареєстровано. Стан дітей, які знаходяться під медичним спостереженням в інфекційному відділенні КНП «Кіцманська центральна районна лікарня» задовільний. Лабораторні дослідження біоматеріалу від хворих та декретованих осіб, а також зразків навколишнього середовища  тривають.

 

 

НАВІГАЦІЯ