Продовження моніторингу якості оздоровлення та відпочинку
дітей влітку  2016 року.

 

З метою гігієнічної оцінки безпечності проведення компанії оздоровлення та відпочинку Державною установою «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку станом на 05.08.2016 року відібрано та досліджено 231 пробу питної води на фізико-хімічні та 231 пробу - на мікробіологічні показники. Не відповідали санітарним вимогам по бактеріологічним показникам – 11 (4,8 %) проб.

Досліджено 184 страви на калорійність, заниження калорійності від меню вимог не виявлено; 26 страв -  на якість термічної обробки та 38 страв - на мікробіологічні показники, бактеріологічне забруднення в готових стравах не виявлено. Відібрано 690 санітарно-гігієнічних змивів з посуду та інвентарю, в 28 (4,0 %) випадках виявлено відхилення.

Результати лабораторних досліджень направляються керівникам (власникам) дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, для здійснення відповідних заходів, в Головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області та його відокремлені структурні підрозділи.

Лабораторний контроль за проведенням оздоровчої компанії триває.

 

 

 

НАВІГАЦІЯ