Моніторинг якості роботи закладів оздоровлення та відпочинку
дітей влітку  2017 року

 

З метою гігієнічної оцінки безпечності проведення оздоровчої компанії влітку 2017 року Державною установою «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» (надалі-Центр) проводиться моніторинг якості роботи закладів оздоровлення та відпочинку  дітей  влітку 2017 року.

Станом на  23 червня 2017 року у 108 закладах оздоровлення та відпочинку дітей спеціалістами Центру проведені лабораторні дослідження, а саме: відібрано 149 проб питної води за фізико-хімічними та 152 проби за бактеріологічними показниками. Не відповідали санітарним вимогам за фізико-хімічними  7 (4, 7%)  проб та за бактеріологічними показниками 11 (7,2%) проб.  Досліджено 11 страв на калорійність, заниження калорійності від меню вимог  не виявлено; 1 страву - на мікробіологічні показники, бактеріологічне забруднення не виявлено. Відібрано 50 санітарно-гігієнічних змивів з посуду та інвентарю, в 1 (2 %) випадку виявлено бактерії групи кишкової палички.

За результатами лабораторних досліджень керівникам 9 закладів направлено рекомендації щодо проведення відповідних заходів з повторним лабораторним контролем.

 

 

НАВІГАЦІЯ