Моніторинг якості підготовки закладів оздоровлення та відпочинку
дітей влітку  2017 року

 На виконання Законів України «Про оздоровлення та відпочинок дітей», «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», розпорядження Чернівецької обласної державної адміністрації від 24 березня 2017 року №204-р «Про організацію літнього оздоровлення та відпочинку дітей у 2017 році» та затвердженого плану заходів щодо організації літнього оздоровлення та відпочинку дітей у 2017 році, постанови Чернівецької обласної державної адміністрації та Чернівецької обласної ради профспілок від 07 квітня 2017 № 1 «Про організацію літнього оздоровлення та відпочинку дітей області у 2017 році» та з метою гігієнічної оцінки безпечності проведення оздоровчої компанії влітку 2017 року Державною установою «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» (надалі-Центр) проводиться моніторинг якості підготовки до сезону оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2017 року.

Так, за даними Департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації, Управління молоді та спорту обласної державної адміністрації в оздоровчому сезоні 2017 року в області планують свою роботу 110 закладів оздоровлення та відпочинку  для  дітей: у тому числі 12 позаміських дитячих оздоровчих закладів,  93 пришкільних табори з денним перебуванням дітей та 5 наметових містечок.

Станом на 25 травня 2017 року у 70 закладах оздоровлення та відпочинку дітей спеціалістами Центру проведені лабораторні дослідження якості питної води, а саме: відібрано 82 проби питної води за фізико-хімічними та 82 проби за бактеріологічними показниками. Не відповідали санітарним вимогам за фізико-хімічними 5 (6%)  проб та за бактеріологічними показниками 2 (2,4%) проби. Лабораторні дослідження тривають.

За результатами лабораторних досліджень проб питної води  керівникам 3 закладів направлено рекомендації  щодо проведення відповідних заходів з повторним лабораторним контролем.

Результати моніторингу будуть регулярно висвітлюватися на даному веб- сайті.         Лабораторний контроль за проведенням оздоровчої компанії триває.

 

 

НАВІГАЦІЯ