Про підсумки моніторингу якості оздоровлення та відпочинку
дітей в Чернівецькій області влітку  2016 року.

 

Літня кампанія оздоровлення та відпочинку дітей в області завершена. З метою гігієнічної оцінки безпечності проведення оздоровчої компанії  Державною установою «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку було відібрано та досліджено 242 проби питної води на фізико-хімічні та 242 проби - на мікробіологічні показники. Не відповідали санітарним вимогам по бактеріологічним показникам – 12 (4,9 %) проб.

Досліджено 199 страв на калорійність, заниження калорійності від меню вимог не було встановлено; 29 страв -  на якість термічної обробки та 46 страв - на мікробіологічні показники.  Бактеріологічне забруднення в готових стравах не виявлялось. Відібрано 780 санітарно-гігієнічних змивів з посуду та інвентарю, в 30 (3,8 %) випадках було виявлено бактерії групи кишкової палички.

Результати лабораторних досліджень направлялись керівникам (власникам) дитячих закладів оздоровлення та відпочинку для здійснення відповідних заходів.

 

 

НАВІГАЦІЯ