Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України продовжує дієвий епіднагляд
за інфекційними хворобами

Державна установа «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» в рамках програми елімінації кору та краснухи та виконання заходів щодо підтримки Україною статусу країни, вільної від поліомієліту, продовжує дієвий епіднагляд за кором, краснухою, поліомієлітом/гострими в’ялими паралічами. На нараді за підсумками діяльності за І півріччя 2018 року, яка відбулася днями, детально проаналізовано цільові показники якості епідеміологічного нагляду за кором, краснухою, поліомієлітом/гострими в’ялими паралічами з урахуванням навиків, отриманих під час робочого семінару з інтегрованого нагляду за кором і краснухою, синдромом вродженої краснухи і поліомієлітом, який відбувся в м. Чернівці 18-20 липня 2018 року.

Зазначений захід, в якому взяли участь більше 30 обласних та районних спеціалістів Державної установи «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України», було організовано Міністерством охорони здоров’я України спільно з Всесвітньою організацією охорони здоров’я.

Державна установа «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» висловлює щиру вдячність  висококваліфікованим національним тренерам Ірині Колесніковій – доктору медичних наук, професору, завідувачу кафедри епідеміології Національного медичного університету імені О. О. Богомольця, головному експерту з епідеміології МОЗ України, Ірині Кисляк – завідувачу відділу епіднагляду за інфекційними хворобами Державної установи «Центр громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України», Дмитру Степанському – доктору медичних наук, завідувачу кафедри мікробіології, вірусології, імунології та епідеміології ДЗ «Дніпропетровська медична академія МОЗ України», Галині Дараган – доценту кафедри мікробіології, вірусології, імунології та епідеміології ДЗ «Дніпропетровська медична академія МОЗ України», Федору Лапію – доценту кафедри дитячих інфекційних хвороб та дитячої імунології Національної медичної академії післядипломної освіти  імені П. Л. Шупика за зразково проведений тренінг.

Хочемо відзначити відмінну організацію всіх робіт з підготовки і проведення даного заходу. Наші епідеміологи та лабораторні співробітники отримали чудову нагоду значно підвищити рівень здійснення епідеміологічного нагляду, заходів реагування на спалахи.

Атмосфера тренінгу сприяла не тільки активній творчій роботі, а й ефективному засвоєнню матеріалу і згуртуванню команди.

Дякуємо тренерам за високопрофесійний підхід і якісну подачу матеріалу, а також за постійну готовність допомогти та сподіваємося на продовження співпраці.

 

НАВІГАЦІЯ