Моніторинг якості питної води

З метою профілактики захворювань, пов’язаних із споживанням питної води на території  Чернівецької  області  працівниками Державної установи «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» здійснюються лабораторні дослідження води централізованого водопостачання. За  період з 25.01.2018 по 01.02.2018 за мікробіологічними досліджено 8 проб, за фізико-хімічними – 9 проб та за паразитологічними показниками   6 проб.    

Також, досліджено 28 проб води з громадських та індивідуальних криниць за фізико-хімічними, 31  проба за мікробіологічними та 20 проб за паразитологічними  показниками. За результатами лабораторних досліджень виявлено відхилення за мікробіологічними показниками в 7 пробах:   в 1 пробі  у Глибоцькому районі; в 2 пробах у Сторожинейькому районі та в 4 пробах у м. Чернівці. За  фізико-хімічними показниками виявлено відхилення  в 5 пробах: в 1 пробі у Глибоцькому   районі, в 1 пробі  у Сторожинецькому  районі; в 2 пробах у Новоселицькому районі  та   в 1 пробі у м. Чернівціі.                                                                                                             

За результатами досліджень надано рекомендації щодо очищення та дезінфекції криниць, тимчасового припинення споживання води. Проводяться контрольні дослідження.     
   

 

 

 

 

НАВІГАЦІЯ