Моніторинг якості питної води


З метою профілактики захворювань, пов’язаних із споживанням питної води на території Чернівецької області працівниками Державної установи «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» здійснюються лабораторні дослідження води централізованого водопостачання. За період з 27.07.2018 по 02.08.2018 за мікробіологічними показниками досліджено 5 проб, за фізико-хімічними 9 проб та за паразитологічними 3 проби. За результатами лабораторних досліджень виявлено відхилення за мікробіологічними показниками в 1 пробі у м. Чернівці.         
Досліджено 152 проби води з громадських та індивідуальних криниць за фізико-хімічними, 156 проб за мікробіологічними та 136 проб за паразитологічними показниками. За результатами лабораторних досліджень виявлено відхилення за мікробіологічними показниками в 20 пробах: в 5 пробах у Сторожинецькому районі, по 1 пробі у Новоселицькому, Герцаївському районах, в 9 пробах у Заставнівському районі, по 2 проби в Глибоцькому районі та в м. Чернівці. За фізико-хімічними показниками виявлено відхилення в 6 пробах: по 2 проби у  Сторожинецькому, Глибоцькому районах та по 1 пробі у Заставнівському районі та в м. Чернівці.
За результатами  досліджень надано рекомендації щодо очищення та дезінфекції криниць, тимчасового припинення споживання води. Проводяться контрольні дослідження.

  

 

НАВІГАЦІЯ