Про результати лабораторного контролю якості  питної води на території Чернівецької області.

            З метою гігієнічної оцінки безпечності  та  якості  питної  води на відповідність вимогам ДсанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» Державною установою «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я  України» впродовж 7 місяців 2016 року досліджено 468 проб на мікробіологічні та 491 пробу на фізико-хімічні показники з контрольних точок централізованих водопроводів області.  Відхилення від встановлених нормативів  виявлено в 9 пробах по мікробіологічних показниках (м.Сокиряни, м.Новоселиця, м.Вижниця, смт.Кельменці, смт.Берегомет).  По всіх випадах поводились дезінфекційні заходи з повторним відбором проб.

            Впродовж 7 місяців поточного року досліджено 3314 проб води громадських криниць на фізико-хімічні та 3317 проб на мікробіологічні показники. Відхилення від встановлених нормативів по фізико-хімічних показниках спостерігались в 48 пробах, по мікробіологічних показниках - в 298 пробах у Вижницькому,  Глибоцькому, Герцаївському, Заставнівському, Кіцманському, Кельменецькому, Новоселицькому, Сокирянському, Сторожинецькому районах та  м.Чернівці. При виявленні відхилень результати досліджень скеровувались власникам та запроваджувались заходи щодо виявлення та усунення причин забруднення питної води.

            Державною установою «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» впродовж 2016 року забезпечено вірусологічний контроль за питною водою – проведено 155 досліджень води централізованих водопроводів та 608 досліджень води громадських криниць, радіологічний контроль – проведено 332 дослідження та 150 досліджень питної води на вміст пестицидів, перевищень  ГДК не встановлено.

 

 

 

НАВІГАЦІЯ