Моніторинг якості питної води

З метою профілактики захворювань, пов’язаних із споживанням питної води на території Чернівецької області працівниками Державної установи «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» здійснюються лабораторні дослідження води централізованого водопостачання. За період з 28.02.2020 по 05.03.2020 за бактеріологічними показниками досліджено 36 проб, за санітарно-хімічними 42 проби, за паразитологічними 18 проб. За результатами лабораторних досліджень виявлено відхилення за санітарно-хімічними показниками в 1 пробі у Кельменецькому районі.

Досліджено 29 проб води з громадських та індивідуальних криниць за санітарно-хімічними, 26 проб за бактеріологічними та 19 проб за паразитологічними показниками. За результатами лабораторних досліджень виявлено відхилення за санітарно-хімічними показниками в 5 пробах у Новоселицькому районі, в 2 пробах у Глибоцькому районі та в 2 пробах у м. Чернівцях. За результатами лабораторних досліджень виявлено відхилення за бактеріологічними показниками в 5 пробах у Новоселицькому районі та в 2 пробах у Глибоцькому районі.

За результатами досліджень надано рекомендації щодо очищення та дезінфекції криниць, тимчасового припинення споживання води. Проводяться контрольні дослідження.

 

Керівництво
Структурні підрозділ
Відокремлені структурні підрозділи
Послуги
Державні закупівлі
Публічна інформація
Санепідситуація в області
Контакти
Атестація
План моніторингових досліджень
Паспорт бюджетної програми
New web-site test