Моніторинг якості питної води


З метою профілактики захворювань, пов’язаних із споживанням питної води на території Чернівецької області працівниками Державної установи «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» здійснюються лабораторні дослідження води централізованого водопостачання. За період з 30.11.2018 по 06.12.2018 за бактеріологічними показниками досліджено 23 проби, за санітарно-хімічними 33 проби та за паразитологічними 46 проб. За результатами лабораторних досліджень відхилень не виявлено.  
Досліджено 38 проб води з громадських та індивідуальних криниць за санітарно-хімічними, 46 проб за бактеріологічними та 21 проба за паразитологічними показниками. За результатами лабораторних досліджень виявлено відхилення за бактеріологічними показниками в 2 пробах: по 1 пробі у Сторожинецькому районі та у м. Чернівці. За результатами лабораторних досліджень виявлено відхилення за фізико-хімічними показниками в 2 пробах у Сторожинецькому районі.

          За результатами  досліджень надано рекомендації щодо очищення та дезінфекції криниць, тимчасового припинення споживання води. Проводяться контрольні дослідження.

 

          

 

 

НАВІГАЦІЯ