Моніторинг якості питної води

З метою профілактики захворювань, пов’язаних із споживанням питної води на території Чернівецької області працівниками Державної установи «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» здійснюються лабораторні дослідження води централізованого водопостачання. За період з 01.02.2019 по 07.02.2019 за мікробіологічними показниками досліджено 7 проб, за фізико-хімічними 8 проб, за паразитологічними 5 проб. За результатами лабораторних досліджень відхилень не виявлено.     

Досліджено 24 проби води з громадських та індивідуальних криниць за санітарно-хімічними, 24 проби за мікробіологічними та 11 проб за паразитологічними показниками. За результатами лабораторних досліджень виявлено відхилення за мікробіологічними показниками в 2 пробах: по 1 пробі у Глибоцькому та Кіцманському районах. За результатами лабораторних досліджень виявлено відхилення за санітарно-хімічними показниками в 1 пробі у Глибоцькому районі.    

За результатами  досліджень надано рекомендації щодо очищення та дезінфекції криниць, тимчасового припинення споживання води. Проводяться контрольні дослідження.

 

 

НАВІГАЦІЯ