Моніторинг якості питної води

З метою профілактики захворювань, пов’язаних із споживанням питної води на території  Чернівецької  області  працівниками Державної установи «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» здійснюються лабораторні дослідження води централізованого водопостачання. За  період з 01.12.2017 по 07.12.2017 за мікробіологічними  показниками досліджено 22 проби, за фізико-хімічними показниками  40 проб та за паразитологічними показниками 16 проб. За результатами лабораторних досліджень виявлено відхилення за мікробіологічними показниками в 2 пробах у Вижницькому районі.                  

Також, досліджено 60 проб води з громадських та індивідуальних криниць за фізико-хімічними показниками, 32  проби за мікробіологічними показниками та 55 проб за паразитологічними  показниками. За результатами лабораторних досліджень виявлено відхилення за мікробіологічними показниками в 9 пробах: в 1 пробі у Новоселицькому районі, в 6 пробах у  Вижницькому районі та в 2 пробах у м.Чернівці. За фізико-хімічними показниками виявлено відхилення в 3 пробах  у м.Чернівці.

За результатами досліджень надано рекомендації щодо очищення та дезінфекції криниць, тимчасового припинення споживання води. Проводяться контрольні дослідження.  
   

 

 

НАВІГАЦІЯ