Моніторинг якості питної води

З метою профілактики захворювань, пов’язаних із споживанням питної води на території  Чернівецької  області  працівниками Державної установи «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» здійснюються лабораторні дослідження води централізованого водопостачання. За  період з 02.06.2017 по 08.06.2017 на бактеріологічні показники досліджено 12 проб, за фізико-хімічними  показниками – 20 проб та на паразитологічні показники – 5 проб. За результатами лабораторних досліджень  відхилень не виявлено.                                                                                                          
Також досліджено 449 проб води з громадських та індивідуальних криниць на фізико-хімічні показники, 177 проб на бактеріологічні показники та 137 проб на паразитологічні показники. За результатами лабораторних досліджень виявлено відхилення за фізико-хімічними показниками у 7 пробах : 1 проба  з громадської криниці в  Новоселицькому  районі та 6 проб з індивідуальних криниць у Сторожинецькому районі.  Також виявлено відхилення за бактеріологічними показниками в 23 пробах : 6 проб з індивідуальних криниць у Заставнівському  районі; 16 проб з громадських криниць у Сторожинецькому районі; 1 проба з громадської криниці в Новоселицькому районі.

За результатами досліджень надано рекомендації щодо очищення та дезінфекції криниць, тимчасового припинення споживання води . Проводяться контрольні дослідження.     

 

 

НАВІГАЦІЯ