Моніторинг якості питної води.


З метою профілактики захворювань, пов’язаних із споживанням питної води на території Чернівецької області працівниками Державної установи «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» здійснюються лабораторні дослідження води централізованого водопостачання. За період з 05.05.2018 по 10.05.2018 за мікробіологічними показниками досліджено 19 проб, за фізико-хімічними 20 проб та за паразитологічними 18 проб. За результатами лабораторних досліджень відхилень не виявлено.


Також, досліджено 154 проби води з громадських та індивідуальних криниць за фізико-хімічними, 161  проба  за мікробіологічними та 124 проби за паразитологічними показниками. За результатами лабораторних досліджень виявлено відхилення за мікробіологічними показниками в 32 пробах: в 2 пробах у Кіцманському  районі; в 2 пробах у Герцаївському районі; в 2 пробах у Новоселицькому районі; в 7 пробах у Сторожинецькому районі; в 14 пробах у Застанівському районі  та в 5 пробах у м. Чернівці. За фізико-хімічними показниками виявлено відхилення в11 пробах: в 2 пробах у   Сторожинецькому районі; в 2 пробах у Герцаївському районі; в 2 пробах у Новоселицькому районі; в 1 пробі у Сокирянському районі та  в 4 пробах  у м. Чернівці.           

За результатами  досліджень надано рекомендації щодо очищення та дезінфекції криниць, тимчасового припинення споживання води. Проводяться контрольні дослідження.

  

 

НАВІГАЦІЯ