Моніторинг якості питної води

З метою профілактики захворювань, пов’язаних із споживанням питної води на території  Чернівецької  області  працівниками Державної установи «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» здійснюються лабораторні дослідження води централізованого водопостачання. За  період з 04.08.2017 по 10.08.2017 на мікробіологічні показники досліджено 37 проб, за фізико-хімічними показниками – 38 проб та на паразитологічні показники 15 проб. За результатами лабораторних досліджень  виявлено відхилення за мікробіологічними показниками в 4 пробах та за фізико-хімічними показниками в 8 пробах у Сокирянському районі.                                                                                                         

Також досліджено 132 проби води з громадських та індивідуальних криниць на фізико-хімічні показники, 94 проби на мікробіологічні показники та 58 проб на паразитологічні показники. За результатами лабораторних досліджень виявлено відхилення за фізико-хімічними показниками у 5 пробах : 1 проба  з громадської криниці у Глибоцькому  районі; 1 проба з індивідуальної криниці у Сокирянському районі; 1 проба в Кіцманському районі та 2 проби в м.Чернівці. Також виявлено відхилення за мікробіологічними показниками в 7 пробах: 3 проби з індивідуальної криниці у Глибоцькому  районі; 1  проба з індивідуальної криниці у  Сокирянському районі; 1 проба у Кельменецькому районі; 1 проба у Кіцманському районі та 1 проба в Хотинському районі.

За результатами досліджень надано рекомендації щодо очищення та дезінфекції криниць, тимчасового припинення споживання води . Проводяться контрольні дослідження.     

 

 

 

НАВІГАЦІЯ