Моніторинг якості питної води


З метою профілактики захворювань, пов’язаних із споживанням питної води на території Чернівецької області працівниками Державної установи «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» здійснюються лабораторні дослідження води централізованого водопостачання. За період з 02.03.2018 по 15.03.2018 за мікробіологічними показниками досліджено 39 проб, за фізико-хімічними 38 проб та за паразитологічними 29 проб. За результатами лабораторних досліджень виявлено відхилення за фізико-хімічними показниками в 2 пробах у Новоселицькому районі. За результатами лабораторних досліджень виявлено відхилення за мікробіологічними показниками в 3 пробах: в 1 пробі у Сокирянському районі та в 2 пробах у Новоселицькому районі.            

Також, досліджено 109 проб води з громадських та індивідуальних криниць за фізико-хімічними, 140 проб за мікробіологічними та 88 проби за паразитологічними показниками. За результатами лабораторних досліджень   виявлено відхилення за мікробіологічними показниками в 11 пробах: в 3 пробах у Глибоцькому районі, в 1 пробі у Сокирянсьому районі, в 2 пробах у Новоселицькому районі, в 2 пробах у Вижницькому районі та в 3 пробах у м. Чернівці. За фізико-хімічними показниками виявлено відхилень в 9 пробах: в 2 пробах у Глибоцькому районі, в 2 пробах у Новоселицькому районі, в 1 пробі у Сторожинецькому районі, в 1 пробі у Сокирянському районі та в 3 пробах у м. Чернівці.           

За результатами досліджень надано рекомендації щодо очищення та дезінфекції криниць, тимчасового припинення споживання води. Проводяться контрольні дослідження.

 

 

 

НАВІГАЦІЯ