Моніторинг якості питної води

З метою профілактики захворювань, пов’язаних із споживанням питної води, на території  Чернівецької  області  працівниками Державної установи «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» здійснюються лабораторні дослідження води централізованого водопостачання. За  період з 07.07.2017 по 13.07.2017 за мікробіолоігчними показниками досліджено 15 проб, за фізико-хімічними показниками – 88 проб, за паразитологічними показниками – 15 проб. За результатами лабораторних досліджень  відхилень від гігієнічних нормативів не виявлено.  

Також досліджено 365 проб води з громадських та індивідуальних криниць на фізико-хімічні показники, 132 проби на бактеріологічні показники та 100 проб на паразитологічні показники. За результатами лабораторних досліджень виявлено відхилення за фізико-хімічними показниками у 5 пробах : 4 проби  з громадських криниць у Сокирянському  районі; 1 проба з локального водопроводу у Сокирянському районі . Також виявлено відхилення за бактеріологічними показниками в 11 пробах : 1 проба з індивідуальної криниці у Вижницькому  районі; 1 проба з індивідуальної криниці в  Сокирянському районі; 1 проба з індивідуальної криниці у Глибоцькому районі; 2 проби з громадських криниць у Новоселицькому  районі; 3 проби з громадських криниць у Сторожинецькому районі;3 проби з громадських криниць в Кельменському районі.

За результатами досліджень надано рекомендації щодо очищення та дезінфекції криниць, тимчасового припинення споживання води . Проводяться контрольні дослідження.     

 

НАВІГАЦІЯ