Моніторинг якості питної води

З метою профілактики захворювань, пов’язаних із споживанням питної води на території  Чернівецької  області  працівниками Державної установи «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» здійснюються лабораторні дослідження води централізованого водопостачання. За  період з 11.08.2017 по 17.08.2017 за мікробіологічними досліджено 57 проб, за фізико-хімічними – 72 проби та за паразитологічними показниками 41 проба. За результатами лабораторних досліджень  виявлено відхилення за мікробіологічними показниками в 3 пробах: в 1 пробі  у Кельменецькому районі та 2 пробах у м.Чернівці.                                                                                                         

Також, досліджено 364 проби води з громадських та індивідуальних криниць за фізико-хімічними, 346  проб за мікробіологічними та 172 проби за паразитологічними  показниками. За результатами лабораторних досліджень виявлено відхилення за фізико-хімічними показниками у 22 пробах: в 5 пробах  у Глибоцькому  районі; в 6 пробах  у Герцаївському районі; в 4 пробах у Новоселицькому районі,  в 1 пробі у Сокирянському районі, в  3 пробах у Заставнівському районі, в 3 пробах у  Сторожинецькому районі. Виявлено відхилення за мікробіологічними показниками в 33 пробах:  в 5 пробах   у Глибоцькому  району;  в 2  пробах у Кельменецькому району; в 4 пробах у Кіцманському районі,  в 3 пробах у Путильському районі, в  3 пробах  у Герцаївському районі, в 3 пробах у Новоселицькому районі, в 3 пробах у Сокирянському районі та 10 пробах в Сторожинецькому районі.

За результатами досліджень надано рекомендації щодо очищення та дезінфекції криниць, тимчасового припинення споживання води. Проводяться контрольні дослідження.     

 

 

 

 

 

НАВІГАЦІЯ