Моніторинг якості питної води.

  У межах проведення моніторингу на території  Чернівецької області  працівниками Державної установи «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» здійснюються лабораторні дослідження з об’єктів навколишнього середовища.

Здійснено дослідження проб води централізованого водопостачання за  період з 07.10. – 13.10.2016  на бактеріологічні показники-18, за фізико-хімічними показниками-16, на паразитологічні показники-16, відхилень не виявлено.

Також досліджено 102 проби води з криниць на фізико-хімічні показники, 105 проб на бактеріологічні показники, 78 на паразитологічні показники. За результатами лабораторних досліджень виявлено відхилення в 7 пробах за бактеріологічними показниками:  в Герцаївському районі - 1 проба, Глибоцькому районі- 4 проби, 1 проба Новоселицькому районі, 1 проба в Заставнівському районі.  За фізико-хімічними показниками виявлено відхилення в 5 пробах: в Герцаївському районі -1 проба, Глибоцькому районі- 3 проби, Сокирянському районі- 1 проба.

            За результатами досліджень надаються пропозиції,  зокрема щодо очищення та дезінфекції криниць. Пропонуються контрольні дослідження.        

         

 

 

 

НАВІГАЦІЯ