Про результати моніторингу питної води за 2013 рік

На нагляді держсанепідслужби області станом на 01.01.2014 року знаходиться 28 централізованих водопроводів, в тому числі 15 комунальних, 9 відомчих і 4 сільських.
Лабораторний контроль за якістю питної води здійснювався районними та міжрайонними відділами лабораторних досліджень Державної установи «Чернівецький обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України» згідно затверджених графіків, відповідно до вимог ДСанПіНу ДсанПіНу 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною».
З результатами лабораторних досліджень питної води з водопровідної мережі та резервуарів чистої води у 2013 році встановлено, що по санітарно-хімічних показниках із 1221 досліджених проб   4  не відповідали нормативам, тобто 0,3, а по бактеріологічних показниках із 1274 проб не віповідало 30, тобто 2,4%.  Невідповідність  вимогам ДСанПіН по хімпоказниках встановлено у 1 пробі з водопровідної мережі Кіцманського комунального водопроводу та у 3-х пробах води з РЧВ Путильського комунального водопроводу, всі вони не відповідали нормативам по органолептиці. Невідповідність  вимогам ДСанПіН по бакпоказниках (колі-форми) спостерегалась у Герцаївському (5 проб), Глибоцькому (9 проб), Кельменецькому (2 проби), Путильському (3 проби), Новоселицькому (1 проба), Кіцманському (1 проба) районах та м. Чернівці (9 проб).
За результатами лабораторних досліджень направлені приписи, проведена дезінфекція  резервуарів чистої води та мереж. Повторно відібрані проби відповідали нормативам. До адміністративної відповідальності  притягнуті 2 посадові особи.


 

 

 

НАВІГАЦІЯ