___Моніторинг якості питної води

З метою профілактики захворювань, пов’язаних із споживанням питної води на території  Чернівецької  області  працівниками Державної установи «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» здійснюються лабораторні дослідження води централізованого водопостачання. За  період з 14.07.2017 по 20.07.2017 проведено бактеріологічні дослідження 166 проб, фізико-хімічні – 244 проб та  паразитологічні - 65 проб. За результатами лабораторних досліджень  відхилення  виявлено в 2 пробах у Кельменецькому районі за бактеріологічними показниками.

В межах проведення епідрозслідування спалаху гострих кишкових інфекційІ в Сокирянському районі за період з 14.07.2017 по 20.07.2017  досліджено води централізованого водопостачання за бактеріологічними показниками 8 проб, за фізико-хімічними показниками – 22 проби. За результатами лабораторних досліджень виявлено відхилення за фізико-хімічними показниками у 2 пробах та у 2 пробах  за бактеріологічними показниками.  

Досліджено 402 проби води з громадських та індивідуальних криниць за фізико-хімічними показниками, 218 проб за бактеріологічними показниками та 206 проб за паразитологічними показниками. За результатами лабораторних досліджень виявлено відхилення за фізико-хімічними показниками у 7 пробах: у 2 пробах  з громадських криниць, а також у 4 пробах з локального водопроводу у Заставнівському  районі та 1 пробі з локального водопроводу у Новоселицькому районі. Виявлено відхилення за бактеріологічними показниками в 16 пробах: у 1 - з індивідуальної криниці, у 10 пробах з локального водопроводу у Заставнівському районі, у 4 пробах з індивідуальних криниць в  м.Чернівці та 1 - з локального водопроводу у Новоселицькому  районі.

При виявленні відхилень за результатами досліджень надано рекомендації щодо тимчасового припинення споживання води, очищення та дезінфекції криниць,. Проводяться контрольні дослідження.     

 

НАВІГАЦІЯ