Моніторинг якості питної води

З метою профілактики захворювань, пов’язаних із споживанням питної води на території Чернівецької області працівниками Державної установи «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» здійснюються лабораторні дослідження води централізованого водопостачання. За період з 15.11.2019 по 21.11.2019 за мікробіологічними показниками досліджено 38 проб, за фізико-хімічними 20 проб, за паразитологічними  9 проб. За результатами лабораторних досліджень виявлено відхилення за фізико-хімічними показниками в 1 пробі та за санітарно-мікробіологічними показниками в 2 пробах у Сокирянському районі.

Досліджено 78 проб води з громадських та індивідуальних криниць за санітарно-хімічними, 96 проб за мікробіологічними та 40 проб за паразитологічними показниками. За результатами лабораторних досліджень виявлено відхилення за фізико-хімічними показниками в 2 пробах: по 1 пробі у Сторожинецькому та Кіцманському районах. За результатами лабораторних досліджень виявлено відхилень за мікробіологічними показниками в 14 пробах: в 5 пробах у Кіцманському районі; в 3 пробах у Глибоцькому районі; в 2 пробах у Путильському районі; в 1 пробі  у Сторожинецькому районі та у 3 пробах у м. Чернівцях.

За результатами  досліджень надано рекомендації щодо очищення та дезінфекції криниць, тимчасового припинення споживання води. Проводяться контрольні дослідження.

 

Керівництво
Структурні підрозділ
Відокремлені структурні підрозділи
Послуги
Державні закупівлі
Публічна інформація
Санепідситуація в області
Контакти
Атестація
План моніторингових досліджень
Паспорт бюджетної програми