Моніторинг якості питної води

З метою профілактики захворювань, пов’язаних із споживанням питної води на території  Чернівецької  області  працівниками Державної установи «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» здійснюються лабораторні дослідження води централізованого водопостачання. За  період з 18.08.2017 по 22.08.2017 за мікробіологічними досліджено 148 проб, за фізико-хімічними – 199 проби та за паразитологічними показниками 86 проб. За результатами лабораторних досліджень  виявлено відхилення за мікробіологічними показниками в 25 пробах: в 6 пробах  у Кельменецькому районі, в 6 пробах  у Сокирянському районі, в 8 пробах  у Вижницькому районі та 5 пробах у м.Чернівці. . За  фізико-хімічними показниками виявлено відхилення  у 4 пробах: в 1 пробі  у Кельменецькому районі та в 3 пробах у Сокирянському районі.                                                                                                        

Також, досліджено 336 проб води з громадських та індивідуальних криниць за фізико-хімічними, 265  проб за мікробіологічними та 137 проб за паразитологічними  показниками. За результатами лабораторних досліджень виявлено відхилення за фізико-хімічними показниками у 34 пробах:  в 1 пробі у Новоселицькому районі,  в 1 пробі у Сокирянському районі, в  5 пробах у Кіцманському районі, в 12 пробах у  Сторожинецькому районі, в 14 пробах у Глибоцькому районі та у 1 пробі у м.Чернівці. Виявлено відхилення за мікробіологічними показниками в 41 пробах:   в 2 пробах у Кіцманському районі, в 1 пробі у Новоселицькому районі, в 4 пробах у Сокирянському районі ,в 8 пробах у  Глибоцькому районі та 26 пробах в Сторожинецькому районі.

За результатами досліджень надано рекомендації щодо очищення та дезінфекції криниць, тимчасового припинення споживання води. Проводяться контрольні дослідження.     
   

 

 

 

НАВІГАЦІЯ