Моніторинг якості питної води.


З метою профілактики захворювань, пов’язаних із споживанням питної води на території Чернівецької області працівниками Державної установи «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» здійснюються лабораторні дослідження води централізованого водопостачання. За період з 18.05.2018 по 24.05.2018 за мікробіологічними показниками досліджено 35 проб, за фізико-хімічними 27 проб та за паразитологічними 16 проб. За результатами лабораторних досліджень відхилень не виявлено.


Також, досліджено 115 проб води з громадських та індивідуальних криниць за фізико-хімічними, 124  проби  за мікробіологічними та 88 проб за паразитологічними показниками. За результатами лабораторних досліджень виявлено відхилення за мікробіологічними показниками в 10 пробах: в 2 пробах у Глибоцькому районі; в 6 пробах у Заставнівському районі та в 2 пробах у м. Чернівці. За фізико-хімічними показниками виявлено відхилення 2 пробах у Глибоцькому районі.   

За результатами  досліджень надано рекомендації щодо очищення та дезінфекції криниць, тимчасового припинення споживання води. Проводяться контрольні дослідження.

         

 

 

НАВІГАЦІЯ