Моніторинг якості питної води

З метою профілактики захворювань, пов’язаних із споживанням питної води на території  Чернівецької  області  працівниками Державної установи «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» здійснюються лабораторні дослідження води централізованого водопостачання. За  період з 17.03.2017 по 23.03.2017 на фізико-хімічні показники досліджено 38 проб, за бактеріологічними показниками - 41 пробу та на паразитологічні показники – 32 проби. За результатами лабораторних досліджень виявлено відхилення за фізико-хімічними показниками в 2 пробах в Новоселицькому районі. Також виявлено відхилення за бактеріологічними показниками в 2 пробах в Новоселицькому районі.                                                                                                              
Також досліджено 371 пробу води з громадських та індивідуальних криниць на фізико-хімічні показники, 256 проб на бактеріологічні показники та 211 проб на паразитологічні показники. За результатами лабораторних досліджень виявлено відхилення за фізико-хімічними показниками в 1 пробі з громадської криниці в Заставнівському районі. Також виявлено відхилення за бактеріологічними показниками в 2 пробах з громадських криниць в Глибоцькому районі , в 5 пробах з громадських криниць в Заставнівському районі та в 2 пробах з громадських криниць в Сторожинецькому районі.

За результатами досліджень надано рекомендації щодо очищення та дезінфекції криниць, тимчасового припинення споживання води . Проводяться контрольні дослідження.        

 

 

НАВІГАЦІЯ