Моніторинг якості питної води

З метою профілактики захворювань, пов’язаних із споживанням питної води на території  Чернівецької  області  працівниками Державної установи «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» здійснюються лабораторні дослідження води централізованого водопостачання. За  період з 21.04.2017 по 27.04.2017 на фізико-хімічні показники досліджено 11 проб, за бактеріологічними показниками – 11 проб та на паразитологічні показники – 4 проби. За результатами лабораторних досліджень відхилень не виявлено.                                                                                                              
Також досліджено 252 проби води з громадських та індивідуальних криниць на фізико-хімічні показники, 136 проб на бактеріологічні показники та 100 проб на паразитологічні показники. За результатами лабораторних досліджень виявлено відхилення за фізико-хімічними показниками в 6 пробах : 1 проба з індивідуальної криниці в  Кіцманському районі; 1 проба з індивідуальної криниці в Новоселицькому районі; 2 проби з громадських криниць в Новоселицькому районі; 2 проби з громадських криниць в Сторожинецькому районі. Також виявлено відхилення за бактеріологічними показниками в 11 пробах : 1 проба з громадської криниці в Новоселицькому районі;  2 проби з індивідуальних криниць в Новоселицькому районі; 3 проби з громадських криниць в Сторожинецькому районі; 2 проби з локального водопроводу в Сторожинецькому районі;1 проба з індивідуальної криниці в Сторожинецькому районі; 2 проби з громадських криниць в м.Чернівці.

За результатами досліджень надано рекомендації щодо очищення та дезінфекції криниць, тимчасового припинення споживання води . Проводяться контрольні дослідження.        

 

 

НАВІГАЦІЯ