Моніторинг якості питної води.


З метою профілактики захворювань, пов’язаних із споживанням питної води на території Чернівецької області працівниками Державної установи «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» здійснюються лабораторні дослідження води централізованого водопостачання. За період з 23.03.2018 по 29.03.2018 за мікробіологічними показниками досліджено 28 проб, за фізико-хімічними 38 проб та за паразитологічними 23 проби. За результатами лабораторних досліджень виявлено відхилення за фізико-хімічними в 1 пробі у Кельменецькому районі. За мікробіологічними показниками виявлено відхилення в 2 пробах: в 1 пробі у Сокирянському районі та в 1 пробі у Кельменецькому районі.             
Також, досліджено 70 проб води з громадських та індивідуальних криниць за фізико-хімічними, 80 проб за мікробіологічними та 39 проб за паразитологічними показниками. За результатами лабораторних досліджень   виявлено відхилення за мікробіологічними показниками в 7 пробах: в 1 пробі у Глибоцькому районі, в 1 пробі у Новоселицькому районі, в 2 пробах у Сторожинецькому районі та в 3 пробах у м. Чернівці. За фізико-хімічними показниками виявлено відхилень в 3 пробах: в 1 пробі у Глибоцькому районі, в 1 пробі у Сторожинецькому районі та в 1 пробі у Новоселицькому районі.           

За результатами досліджень надано рекомендації щодо очищення та дезінфекції криниць, тимчасового припинення споживання води. Проводяться контрольні дослідження.

 

 

НАВІГАЦІЯ