Моніторинг якості питної води


З метою профілактики захворювань, пов’язаних із споживанням питної води на території Чернівецької області працівниками Державної установи «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» здійснюються лабораторні дослідження води централізованого водопостачання. За період з 23.11.2018 по 29.11.2018 за бактеріологічними показниками досліджено 16 проб, за санітарно-хімічними 15 проб та за паразитологічними 9 проб. За результатами лабораторних досліджень відхилень не виявлено.  

Досліджено 27 проб води з громадських та індивідуальних криниць за санітарно-хімічними, 32 проби за бактеріологічними та 20 проб за паразитологічними показниками.

За результатами лабораторних досліджень виявлено відхилення за бактеріологічними показниками в 3 пробах у Кіцманському районі та за фізико-хімічними показниками в 2 пробах у  м. Чернівці.

За результатами  досліджень надано рекомендації щодо очищення та дезінфекції криниць, тимчасового припинення споживання води. Проводяться контрольні дослідження.

 

          

 

 

НАВІГАЦІЯ