Моніторинг якості питної води

        З метою профілактики захворювань, пов’язаних із споживанням питної води на території Чернівецької області працівниками Державної установи «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» здійснюються лабораторні дослідження води централізованого водопостачання. За період 24.05.2019 по 30.05.2019 за мікробіологічними показниками досліджено 19 проб, за фізико-хімічними 13 проб, за паразитологічними7 проб. За результатами лабораторних досліджень виявлено відхилення за фізико-хімічними показниками в 1 пробі у Хотинському районі.
           Досліджено 89 проб води з громадських та індивідуальних криниць за санітарно-хімічними, 95 проб за мікробіологічними та 62 проби за паразитологічними показниками. За результатами лабораторних досліджень виявлено відхилення за фізико-хімічними показниками в 9 пробах: в 2 пробах у Сторожинецькому районі; в 1 пробі у м. Чернівцях та по 3 проби у Глибоцькому та Заставнівському районах. За результатами лабораторних досліджень виявлено відхилень за мікробіологічними показниками 8 пробах: по 3 проби у Заставнівському  та Хотинському районі, по 1 пробі у Глибоцькому районі та у м. Чернівцях.   

           За результатами  досліджень надано рекомендації щодо очищення та дезінфекції криниць, тимчасового припинення споживання води. Проводяться контрольні дослідження.

 

 

НАВІГАЦІЯ