Лабораторний контроль за  якістю водопровідної  води при підготовці  навчальних закладів області до нового навчального року

Державною установою «Чернівецькій обласний лабораторний центр МОЗ України» (Центр)  забезпечено  лабораторний контроль за якістю водопровідної води в навчальних закладах області в період підготовки до нового 2016/2017 навчального року.

В дошкільних навчальних закладах області  відібрано  та досліджено 254 проби питної води по фізико-хімічним та мікробіологічним показниках. Не відповідали санітарно-гігієнічним вимогам по фізико-хімічних показниках – 5 проб, по  бактеріологічних - 29  проб.

У  загальноосвітніх  навчальних закладах  відібрано  та досліджено 451 пробу питної води по фізико-хімічних та мікробіологічних показниках. Не відповідали вимогам по фізико-хімічних показниках – 14  проб, по  бактеріологічних - 66  проб. 

В  інтернатних закладах  відібрано  та досліджено 10 проб водопровідної  води по фізико-хімічних та  мікробіологічних показниках. Не відповідали  нормативам  4 проби води по мікробіологічних показниках.

При виявлені відхилень від санітарних нормативів у зразках водопровідної води начальникам відділів (управлінь) освіти при районних державних адміністраціях та керівникам закладів надавались рекомендації. Після здійснення відповідних заходів, зокрема дезінфекції джерел та мереж водопостачання, фахівцями Центру здійснювався повторний лабораторний контроль. За результатами лабораторних досліджень забезпечено інформування Департаменту освіти та науки Чернівецької обласної державної адміністрації та Головного управління Держпродспоживслужби у Чернівецькій області.

 

 

НАВІГАЦІЯ