Продовжується  моніторинг якості води з місць масового відпочинку

 

Державною установою «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» продовжуються лабораторні дослідження  річкової води та ґрунту з пляжів та місць масового відпочинку  Чернівецької області.  З початку літнього сезону  станом на 09.09.2016 року досліджено  195 проб річкової води на фізико-хімічні та мікробіологічні показники, 162 проби на паразитологічні показники, 29 проб на вірусологічні показники та 15 проб на холеру.  

Крім цього, досліджено 62 проби ґрунту на фізико-хімічні та  мікробіологічні показники, 78 проб на  паразитологічні показники та 14 проб на вірусологічні показники.

За результатами лабораторних досліджень відхилення від нормативів виявлялись у  пробах води з  р.Прут, а саме: в 3 пробах по фізико-хімічних показниках, в 24 пробах по мікробіологічних показниках, в 1 пробі виявлено неаглютинучий  вібріон холери (НАГ- вібріон), в 1 пробі - яйця аскарид. Відхилення від вимог санітарних правил по мікробіологічних показниках   також виявлено в 2 пробах води з р.Дністер в рекреаційній зоні м.Новодністровськ.  Відхилень від нормативів в пробах ґрунту не встановлено.

Лабораторний контроль за якістю річкової  води в місцях массового відпочинку області триває.

 

 

НАВІГАЦІЯ