Про результати лабораторного контролю води водоймищ та грунту з  місць масового відпочинку влітку 2017 року

З метою гігієнічної оцінки безпечності   води та грунту в місцях масового відпочинку, де у поточному році планується  відкриття 10-ти пляжів та 4-х зон рекреації,  Державною установою «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України»  досліджено 27 проб  води за фізико-хімічними та бактеріологічними показниками, 24 проби  за паразитологічними показниками, 3 проби  за вірусологічними  показниками, а також 23 проби грунту  за фізико-хімічними та паразитологічними показниками, 24 проби за бактеріологічними показниками та 1 - за вірусологічними показниками.

За результатами лабораторних досліджень встановлено, що 6 проб води, які були відібрані 24.04.2017 року та 23.05.2017 року  з  р.Прут та 1 проба грунту   в районі пляжу  м.Чернівці     не відповідали нормативам за бактеріологічними показниками. За фізико-хімічними показниками відхилень не виявлено.   

Незважаючи на те, що патогенних мікроорганізмів в воді з річки Прут  не було виявлено, кількість  лактозопозитивних кишкових паличок перевищувала норматив в  4-14 разів.

На якість річкової води безумовно впливають погодні умови, тому після їх покращення  буде проведено повторне дослідження води з р.Прут. В подальшому  річкова вода протягом літнього сезону буде досліджуватись два рази на місяць, а грунт – один раз на місяць.

Результати моніторингу якості води та грунту з місць масового відпочинку області  будуть висвітлюватись на  даному сайті.

 

 

НАВІГАЦІЯ