Рекомендації Головного управління Держсанепідслужби
у Чернівецькій області щодо послаблення несприятливої
дії високої температури на організм

     За прогнозами Чернівецького обласного центру з гідрометеорологї (гідрометеорологічний бюлетень від 07.08.2015 №148) на 07-12 серпня очікується сильна спека (+ 35 + 37 °С), що може вплинути на самопочуття та стан здоров’я населення. У зв'язку із спекотними погодними умовами Головне управління Держсанепідслужби у Чернівецькій області рекомендує для послаблення несприятливої дії високої температури на працююче населення здійснювати наступні заходи:
___1. Необхідно       організувати раціональний режим роботи. При роботах на відкритому повітрі і температурі зовнішнього повітря 35 °С і вище, тривалість періодів безперервної роботи повинна складати 15-20 хвилин з наступною тривалістю відпочинку не менше 10-12 хвилин в охолоджуваних приміщеннях. При цьому допустима сумарна тривалість термічного навантаження за робочу зміну не повинна перевищувати 4-5 годин, для осіб які використовують спеціальний одяг для захисту від теплового випромінювання і 1,5-2 години для осіб без спеціального одягу.
___2. У приміщенні, в якому здійснюється нормалізація теплового стану людини після роботи в нагріваючому середовищі, щоб уникнути охолодження організму внаслідок великого перепаду температур (поверхня тіла - навколишнє повітря) і посиленої тепловіддачі випаровуванням поту, слід підтримувати температуру повітря на рівні 24 - 25 °С.
___3. Робота при температурі зовнішнього повітря більше 37 °С за показниками мікроклімату відноситься до небезпечних (екстремальних). В такому випадку не рекомендується проведення робіт на відкритому повітрі. Слід змінити порядок робочого дня та перенести такі роботи на ранковий або вечірній час.
___4. З метою профілактики зневоднення організму рекомендується правильно організувати і дотримуватися питного режиму. Рекомендована температура питної води, напоїв, чаю + 10-15 °С. Для оптимального водозабезпечення рекомендується також відшкодовувати втрату солей і мікроелементів, що виділяються з організму з потом. Вживання мінеральної лужної води, молочно-кислих напоїв (знежирене молоко, молочна сироватка), соків, вітамінізованих напоїв.
___5.Пити воду слід часто і потроху, щоб підтримувати хорошу гідратацію організму.
___6. Для підтримки імунітету рекомендується вживання фруктів і овочів.

___З детальнішою інформацією про заходи зменшення несприятливої дії високої температури можна ознайомитись, перейшовши за посиланням 7 сторінка http://www.dsesu.gov.ua/ua/?start=36

 

НАВІГАЦІЯ