Моніторингові дослідження води водоймищ та грунту
з  місць масового відпочинку населення

        З метою гігієнічної оцінки безпечності води водоймищ та грунту в місцях масового відпочинку населення (пляжах) та водних об’єктах рекреаційного призначення (зон рекреацій) на території Чернівецької області, Державною установою «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» (надалі – Центр) проведено моніторингові дослідження:
-  з 8-ми пляжів: «Чернівецький міський пляж» по вул. Донбасівська, 5 в м. Чернівці; ТРК «Сонячна долина» №1 в с. Магала, «Сонячний берег» в с.Бояни та бази відпочинку «Хвиля» в с. Магала Новоселицького району; баз відпочинку «Аква - плюс» в с. Кам’яна, «Берег любові» в с. Бобівці та «Рутка» в с. Великий Кучурів Сторожинецького району; комплексу відпочинку «Вілія» в с. Ломаченці Сокирянського району;
-  з  3-х зон рекреацій: на березі річки Дністер в м. Новодністровськ; комплексу відпочинку «Услад» в с.Ломачинці  Сокирянського району; на березі річки Дністер в с. Репуженці Заставнівського району.
Станом на 13 червня 2019 року, із значених вище місць масового відпочинку населення, досліджено 36 проб води водоймищ за санітарно-хімічними, бактеріологічними та паразитологічними показниками, 22 проби - за вірусологічними показниками та 6 проб - на наявність холероподібних вібріонів. За результатами досліджень відхилення від санітарних вимог за санітарно-хімічними та бактеріологічними показниками було встановлено в 3 пробах води з річки Прут на Чернівецькому міському пляжі.
Досліджено 18 проб грунту за санітарно-хімічними, бактеріологічними, паразитологічними показниками та 17 проб - за вірусологічними показниками. В пробі грунту в зоні рекреації с. Репужинці Заставнівського району було виявлено збудник ротавірусу.

Моніторингові дослідження якості води водоймищ та грунту з місць масового відпочинку населення області  продовжуються.

 

 

НАВІГАЦІЯ